tarinamme

Leipomo Le Moulin

Le grenier

Le Moulin on pariisilaisen leipuri Maxin kymmenvuotisen suunnittelun tulos. Perheyrityksen historia alkoi keväällä 2020, kun Max perusti leipomokahvilansa Le Grenier’n Helsingin Meilahteen. Kahvila saavutti pian suuren suosion aidoilla ranskalaisilla tuotteillaan. (Katso lisää leipomokahvilasta täältä ja täältä).  

Leipomotuotteiden kysyntä kasvoi sanan levitessä laadusta. Max päätti siirtää toimintaa myös niille erityisesti suunniteltuihin tiloihin. Leipominen jatkuu nyt Le Moulin -artesaanileipomossa Herttoniemessä. 

Leipomon omat kahvilat ovat Le Grenier ja Etelä-Haagan Café de la Gare Huopalahti (Huopalahden aseman kääntöpaikalla, Kauppalantie 48) sekä Café de la Librairie, jonka löydät Suomalaisen Kirjakaupan toisesta kerroksesta, osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki. 

Bienvenue!

Asiakkaat rakastavat tuotteitamme

Leivistä ...bâtard, vapaasti käännettynä ”paskiainen”. Juureen leivottu paksu vehnäleipä kumahtaa kopauttaessa, kuori on siis oikeaoppisen rapea ja sisus pehmeä.

- Tässä asema­kahvilassa ei juoda pahvi­mukista – Uuden ranskalais­kahvilan manteli­croissant tyydyttää kovimmankin makeanhimon. Laura Kytölä, Helsingin Sanomat 27.9.2021.

Rapein croissant. Rasahtavan rapea, kostean mehevä ja maultaan häpeämättömän voinen. Sellainen on Suomen himotuin croissant, joka kestää vertailun ranskalaisiin esikuviinsa.

- Glorian Ruoka&Viini 9/2021, Vuoden 2021 Parhaat.

Löysin elämäni parhaat croissantit!

- Teresa Välimäki 03/2021